Så länge facebook inte har denna funktion är det inte fulländat.


Krokodiltårar


Okeeej, nu har jag läst en gång för mycket att krokodiltårar skulle innebära att någon gråter stora tårar. Det är bara så fel som det kan bli, krokodiltårar = falska tårar. Så snälla. Sluta skriva att du gråter krokodiltårar om du är lite ledsen. Du vill väl knappast framstå som en osympatisk, hycklande människa?

Haha, kommer ni ihåg den där Knatten på knapp.nu? "Sluta våldta svenska spårket!" Känner mig som den där katten i alla fall. Inte enbart positivt måste sägas.

source: ?

/ M

Tre bilder

Vi väntar på päronen Norberg och är fångade av en stormvind
Utanför etnografiska, eh...
Min förlovningsring.
Bilderna är tagna av Johns syster Annika! Jag har redigerat dem lite dock. Tänker nog lägga upp några till senare, vi har ett så sjuuuukt spännande liv menar jag.
/ M

Fyfan vad det är heterosexuellt med rakt hår!


En sak som jag blir så fruktansvärt ledsen av är att år 2011, finns det fortfarande människor som bräker ut sig ”BÖG” och ”BÖGIGT” i tid och otid. Så osmidigt och framförallt kränkande (inte kränkande att vara homosexuell, utan att det skulle vara ett skällsord.)


Saker jag har hört/läst de senaste veckorna:
1. ”Du ser så bögig ut!” Jaha, okej? Alla bögar ser ut på samma sätt? Precis som att alla heterosexuella män ser ut på samma sätt.
2. ”Det är bögigt med långt hår” Mm. Mark Levengood, någon? Han kan inte vara ”äkta bög” då eftersom han är flint.
3. ”Lebbar tänder inte på mig sa min lesbiska vän!” Nej, precis som att ALLA heterosexuella människor tänder på exakt SAMMA människor, så måste ju ALLA homosexuella tända på SAMMA människor! Holy shit!


När saker är ”bögigt” eller ”lebbigt” i den här världen så är det inte så jävla konstigt att folk inte vågar komma ut. Det är ständigt något negativt. (Eller så får det gärna vara böööögigt i den bemärkelsen att någon random brud vill ha en liten chic personal shopper och BFF.) För vi vet alla att bögar är inga vanliga människor, minsann! Antingen är de bögiga i en negativ bemärkelse eller så är de såå modemedvetna. Såklart alla bögar älskar mode, schlager och paljetter!


Innan du vrålar ut ”BÖÖÖÖÖÖG” nästa gång, kanske du kan tänka efter – vet du vilken läggning människorna runt omkring dig har? Inte för att läggning spelar någon roll, utan för att ens läggning inte ska behöva kopplas ihop med negativa begrepp.


Usch, fy och blä. Respektera dina medmänniskor säger jag bara. I ren protest tror jag att jag ska börja vråla ”fyfaaan vad du ser straight ut! Blööö! Så jävla onaturligt!” mycket efterblivet varje gång jag hör någon säga BÖGIGT i fortsättningen. Bara för att folk ska förstå hur urpuckat det faktiskt är. En del kan tydligen inte förstå det ändå.source: weheartit

/ M


Spottan

Vilket gnäll det har varit om att Spotify ska ändra sin gratistjänst. Protestgrupper, cirka en miljon statusuppdateringar på facebook och klag, klag, klag. Känns så fruktansvärt typiskt vår generation, "gratisgenerationen", som vill ha just allt och dessutom ha det gratis. Väldigt realistiskt.
/ M

Ett par nya stövlar, kanske?

Vi har ätit italiensk glass, blivit halvt ihjältrampade på baba sonic, sett Red riding hood (rekommenderas inte, har enbart slutat i fula vitsar), njutit av solen, shoppat, dansat, sjungit och bara haft det allmänt naaaajs. Idag ska vi shoppa lite till, ikväll skall vi dansa återigen.
/ M

To be an "us" for once, instead of a "them"Imorgon åker vi tillsammans till Stockholm. Äntligen. Vi har inte sett varann sedan.. ja, det blir väl nyår? Inte konstigt jag inte vet vem jag är längre. 4,5 månad är inte barmhärtigt. Ska försöka ta igen allt på en vecka. Det fixar vi nog, effektiva brudar. Rosé, marlboro, vårsol, choklad och världens bästa Malin. Påsken är fulländad.

Min tid är kommen


Om jag inte höll på att dö alldeles nyss, så var det nog ett tecken på att jag kommer göra det inom en alldeles för snar framtid.

Jag satt med glatt humör i soffan, cirka en meter från balkongen. Hade dörren öppen på glänt eftersom det är så skönt ute. Tills jag hör ett flaxande ljud... Ser hur en ENORM kråka slår sig ner på balkongräcket. Den spanar in i lägenheten, mitt hjärta krampar i panik och jag reser upp för att stänga dörren. Odjuret vänder huvudet mot mig och stirrar mig rakt i ögonen! Vid det här laget är jag övertygad om att att jag ska bli uppäten. Som tur var, så flög kräket iväg istället och jag stängde dörren snabbt som attan. Fy fabian vad rädd jag blev.

(Jag tror inte det var en kråka, det måste ha varit en fucking korp med tanke på storleken och det är därför jag ska dö snart. Dödens budbärare!!!)

Faktum är att det inte känns helt overkligt att jag kan vara nära döden. Ska nämligen till Tibro ikväll, och där blir kvinnor med åsikter stenade på gatan utanför Sörens. Sad but true. Skönt att Gud åtminstone valde att ge mig ett tecken på att min tid är kommen.

source: weheartit

/ M

Tentaångest & macaronväskor

Tentaplugg hela veckan så kommer verkligen inte ha något roligt att skriva om! En positiv nyhet är att det är sista tentan innan sommaren, sedan stundar b-uppsats. Det känns ändå helt ok.
Nej, nu vet jag vad jag ska tipsa om. Något jag enbart skulle införskaffa om jag hade löjligt mycket pengar:
Macaronväska från Kenzo! En går på 1800 pix och tydligen får du bara plats med det "nödvändigaste" (existerar inte i min värld) Så löjligt söta. Skulle såklart införskaffa en i favoritfärgen grön (och även favoritsmaken pistage.) Drömma går ju!
/ M

Söndag

Fick spontanbesök av mamma i helgen, därför har det varit extra dåligt med uppdateringar här (vi är så duktiga på det för övrigt menar jag...) Haft en lugn och skön helg, mest mamma och plugg!
Jag är ledsen för att mensbloggen lägger ned, men tydligen ska inläggen ligga uppe ett tag till. Så vi får alla helt enkelt passa på att spana in dem medan vi kan.
(Och förövrigt har jag pluggångest och arbetsångest så det skriker om det. Jag är så löjlig!!!)
/ M

Det är de små sakerna som gör detDet här gjorde min dag. Min idol. Årets homo. Sveriges främsta fotograf, enligt mig.
People I would love to know, rather.

well wouldn't it be great to be Dorian Grey? just for a day?

Rekommenderar starkt det här avsnittet (avsnitt 4) av Kobra. Det handlar om det bohemiska livet, dess historia och i viss mån om dess framtid. Historien om Star får mitt hjärta att brista lite, men annars - wow! Editta Sherman måste vara världens coolaste 99-åring. Hennes outfit slår mina alla dagar, utan tvekan. Inspirationskälla.

Julie Christie


source: weheartit
/ M

Implicit mobbning


Jag är så fruktansvärt trött på elaka kommentarer som ursäktas med "nej, men jag skämtar bara". Det är oftaste inte skämt, eller inga roliga sådana i alla fall. Skämt är det när alla är med på det. Ingen jävla mobbning som det är "okej" att ursäkta bort.

Fast ja ja, jag vet att det är så med folk som tycker att andra verkar hotande på något sätt. Då måste det tryckas ned till varje pris, det är ett fenomen jag har sett hela mitt liv (och många med mig tror jag), så det är väl bara att bita ihop. Att inse att det inte går att förändra andra människors beteenden och bara vara tacksam över att alla inte är råelaka.

/ M


source:
weheartit

Ursäkta röran, jag är knäcktOkej, inte för att klaga men jag har: halsfluss, öroninflammtion, benhinneinflammation och träningsvärk i hela kroppen. Sönderpresterad och sviken. Jag har av misstag fått i mig kopiösa mängder laktos och jag har mensvärk som mer liknar förlossningsvärkar än just mensvärk. Men värst av allt; jag har inte träffat min bästa vän på över 3 månader. Lord have mercy, it´s burning a hole in my head.

Våren börjar idag bestämmer jag


Första gången på månader som jag inte fryser när jag är ute. En klarblå himmel och sol. Den lyckan är inte att leka med. Ville slita av mig skinnjackan och hoppa hem, men då riskerade jag att tappa min brownie så det fick vara. Är det okej att bli såhär lycklig av väder? Det är okej, eller hur?

Nu blommar snart körsbärsblommorna, uteserveringarna fylls av solglasögonprydda människor, och vi fyller vinglasen med rosé. Dansar hem och slipper huttra. Hurra!


Haha, John ser så sjukt fransk ut på det här kortet! Un baguette! Merci! Ouí! (All franska jag kan.)

/ M


Personligt brev


Jag avskyr att skriva oinspirerad och jag avskyr att skriva tråkigt. Jag hatar texter utan krisp. Att skriva en oinspirerande, tråkig text utan krisp gör mig gråtfärdig. Varför ska det vara så svårt att skriva ett personligt brev? Att på bara några rader ska man förklara sin personlighet, göra den rättvisa och vara intressant. Det är lätt att rabbla adjektiv, men fyfan vad tråkigt det är att läsa. Segt ej krisp. GAAAAHJshasuAS!!

/ M

New York, Fagersanna, Stockholm, vad spelar det för roll?

Varför har en del människor så svårt att respektera andras livsval? Jizez, sköt dig själv bara! Vad rör det dig om någon väljer att flytta till andra sidan jorden eller väljer att stanna? Vilken roll spelar det för dig? Tycker det är så otroligt fascinerande att det finns ork till sådant. Att en del väljer att slösa sin energi på att enbart kritisera andra för något sådant.
1. Det går inte att göra alla nöjda jämt. (Och varför skule man ens vilja göra det?!)
2. Och att vara den människan som ständigt ska kritisera någons bostadsort? HERRE MIN SKAPARE.
3. Sluuuuuta. Försök leva ditt eget liv och lägga energi på det istället. Det blir nog roligare så.source: le love
/ M


Should I use my superpower for the good or the evil side?Inget gör mig så frustrerad som när rättvisan blir förbisedd p.g.a. feghet och rädsla. De senaste fyrtioåtta timmarna har jag varit nästan utomjordiskt arg med anledning av just detta fenomen. Samtidigt som jag brinner inombords av ilska och är fylld av lust för att kämpa för min rätt så känner jag mig apatisk och sviken av hela världen. Tafatt. Inget i hela världen gör mig så ledsen, så arg, så misantropisk som när rättvisan kommer i kläm för tillfälligheter och avsaknad av självinsikt. Då är jag ändå skilsmässobarn.

Jag kan se varför människor blir onda. Man kommer till ett vägskäl någon gång där man gör det valet. Ska jag använda all min energi, som kanske består av kärlek eller ilska, för att göra gott eller få alla att känna samma smärta som jag en gång gjort och kanske fortfarande gör? Lucifer är blott en fallen ängel.

Jag är fast i orättvisans stat och jag kan inte ta mig härifrån. För att unvika att bli ond och bråd väljer jag att stänga av. Och dansa av mig all frustration i sju timmar imorgon på kyrkgatan 11.
Väck mig gärna ur min apati när rättvisan skipats!

Kräklek

Kan inte bara alla sluta härma niotillfem någon gång? Trodde att den "trenden" skulle gå över. En skrivstil passar en människa, det blir bara platt och pinsamt annars. När folk ska vara sådär rooooomantiska och poooetiska. Jag älskar niotillfem-bloggen, men jag hatar alla som försöker vara Sandra Beijer.

1. Ni skriver skitdåligt. Ingen vill läsa om din skittråkiga dag. Den blir inte bra med en kopp te.
2. Ni tar inte ens hälften så bra kort. Ingen vill se ett makrokort på den där jävla tekoppen heller.
3. Skaffa er en egen personlighet. Ingen vill läsa om en kopia.

Bloggvärlden </3

"När vattnet droppar från himmelens alla hörn och jag tänker på dej du är en timme bort jag gråter. Hem ensam och dricker honungste. Det bränner på tungan. Jag tänker på när din tunga brukar smeka min. Långt ner i halsen. Du kysser som en gud (NE egentligen inte men det här är KÄRLEK!!!). Du är inte den jag tror du är jag låtsas att du är en poppojke med långt hår. Drar fingrarna genom dina gyllenlockar. Det är dessutom lite synd om mej för att jag finns till. Snyft. Kärleken gör ont. JAG ÄLSKAR DEJ!!!! Nu ska jag kolla på en heftig film och drömma mig bort"


Här är min ljuvliga kopp med te. Påminner mej om dej.......

/ M

RSS 2.0