De håriga åren är förbi

"Bara döda fiskar simmar med strömmen" - ett uttryck som ni säkert hört förut. Jag skulle vilja finslipa detta ordspråk lite! Jag tänker mer "bara HJÄRNDÖDA fiskar simmar med strömmen" för det är exakt vad det innebär. Att följa strömmen och göra som alla andra är att avsäga sig det egna tänkandet. Exempel på hjärndöda fiskar är de som stenhårt och slaviskt följer ideal utan att veta VARFÖR dessa är just IDEAL.

Det kan vara svårt att alltid veta varför normen är att anse att något är fint och något annat är fult, men man kan väl ändå FÖRSÖKA att tänka LITE kritiskt. Hur många flickor i tolvårsålder börjar inte raka bort hår från sin kropp utan att veta varför? Hur många tjejer halvt könsstympar sig själv varje gång de ska raka sig "där nere" för deras kille gillar inte när det är "för hårigt"? MEDAN tjejer slutar sminkar sig för att "killar gillar naturliga tjejer" nämligen. Utan att veta varför egentligen.


Erotisk konst av Man Ray (tidigt 1900tal AND STILL HAIRY!)

Aldrig har människan varit så ohårig som nu. Vi noppar bort våra ögonbryn (unibrow = nackskott. MEN mycket idealistiskt inom andra kulturer), rakar ben och armhålor. Muttor och rövhål. I vilket syfte? Äckligt med hår? Tydligen inte förrän senare delen av 1900talet och jag menar, vi har väl haft ett medvetande innan det? Så varför gör vi då såhär mot oss själva?

De ohåriga idealen kommer ifrån porrens filmer och fotografier. Som då främst haft sin storhetstid fr.o.m. 1900talet. Porrskådespelerskor skulle vara så unga som möjligt = så ohåriga som möjligt. "Lena som barnrumpor" - alltså så unga att de nästan är BARN. Jag vet inte men porr + barn har väl aldrig riktigt varit någon bra kombo? Jag tvivlar på att om fler skulle vara medvetna om detta så skulle vi helt klart se fler buskar och fina burriga bikinilinjer på stranden. Eller i sängen.

MEDAN SMINK å andra sidan ALLTID varit ett uttrycksätt, vi målade oss med starka färger inför strider way back. Inom smink och kosmetika ingår också färgning av hår, som redan de romerska kejsarna höll på med (de blekte håret bl.a.). Idag är ofta hårstyling och sminksätt ett tecken på vilken musikgenre eller annan grupp/kult man tillhör. Kosmetika är som sagt ett uttrycksätt men framförallt en konstform, enligt mig.


Ingen gillar en tjej med för mycket smink och en kvinnlig buske = utrycksfull & naturlig
Men alla älskar vi väl en naturligt rosig tjej med en fitta som en sjuåring? = uttryckslös och barnpornografisk.

Så snälla, tänk iallafall efter INNAN ni gör något som för er verkar onaturligt. Våga vägra vara en hjärndöd fisk. Gör medvetna val, även om det kan vara svårt att simma motströms.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0